Manji porez na jahte i čamce

Bez autora
Jan 17 2011

Vlasnici splavova oslobođeni su plaćanja poreza na upotrebu plovila, a većina vlasnika čamaca, brodova i jahti plaćaće manji namet u ovoj godini. Najgore su prošli oni koji poseduju čamce s motorima snage do 7,35 kw jer će od sada morati da plaćaju porez, a povećan je i namet na čamce bez kabine.Oslobađanje od poreza i njegovo smanjivanje deo je izmena Zakona o porezu na upotrebu, držanje i nošenje dobara. Poreza su oslobođeni vlasnici brodova i ugostiteljskih objekata na vodi, ali samo ako služe za obavljanje registrovane delatnosti, na primer, transportne, turističke, ugostiteljske.

Manji porez na jahte i čamceVlasnici splavova oslobođeni su plaćanja poreza na upotrebu plovila, a većina vlasnika čamaca, brodova i jahti plaćaće manji namet u ovoj godini...

Najgore su prošli oni koji poseduju čamce s motorima snage do 7,35 kw jer će od sada morati da plaćaju porez, a povećan je i namet na čamce bez kabine.

Oslobađanje od poreza i njegovo smanjivanje deo je izmena Zakona o porezu na upotrebu, držanje i nošenje dobara. Poreza su oslobođeni vlasnici brodova i ugostiteljskih objekata na vodi, ali samo ako služe za obavljanje registrovane delatnosti, na primer, transportne, turističke, ugostiteljske...

Vlasnici splavova dosad su bili obavezni da na ime poreza na upotrebu plovila plate 4.490 dinara po kvadratu. Novina je i oporezivanje čamaca sa i bez kabine dužine 15-20 metara sa motornim pogonom.

Država je smanjila i porez za vlasnike čamaca, brodova i jahti, jer je, kako navode u Ministarstvu finansija, primećeno da se smanjuje broj plovila kojima je produžena plovidbena dozvola, čijem izdavanju prethodi plaćanje poreza.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik